Uluslararası Ticaret ve Yatırım Danışmanlığı
Türkiye ve yurtdışında yerleşik küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ) ve daha büyük ölçekli firmalara uluslararası ticaret süreçlerinde, ithalat ihracat ve gümrük işlemlerinde destekleyici hizmetler üreten bir danışmanlık firmasıdır.
Uluslararası ticaret alanında, dış ve iç pazarlardaki firmaların ihtiyaçlarını tespit ederek müşterilerinin karlılığını arttırmak, iç işleyişlerini daha verimli hale getirmek ve marka değerini ileriye taşımak için çalışmalar yapmaktayız.
Dış ticaret konusunda uzman personelimiz, müşteri odaklı çalışmayı prensip edinerek, kurumunuzun ihtiyaç duyduğu alanlarda (İhracat/İthalat yönetimi, Global yönetim hizmetleri, v.b.) yanınızda yer alır, sizin hedefleriniz bizim vizyonumuz olur.
Kapsamlı olarak ele aldığımız bu hizmetlerimizdeki hedefimiz; müşterilerimizin ihracat işlemlerine hız kazandırılmasına yardımcı olarak, firmanın ekonomik dalgalanmalardan ve finansman sorunlarından ihracatını ve Pazar payını arttırarak en az şekilde etkilenmesini sağlamaktır.
İhracat yapılmak istenilen ülke ile ilgili, tüm teknik, ekonomik ve sosyokültürel verilerin toplanması ve analiz edilerek özet rapor halinde müşterilerimize sunulması hizmetidir. Teknik altyapı ve donanımlarımız, deneyimli uzmanlarımızla öncelikli olarak danışmanı olduğumuz firmanın belirlediği kriterleri ve beklentilerini dikkate alarak, ticaret yapılmak istenilen ülke ile ilgili tüm verileri en ince ayrıntılarına kadar araştırmakta, prosedürler, teknik engeller, kotalar, sosyoekonomik ve kültürel yapılar ile ilgili tüm bilgileri firmaya sunarak, zaman-emek ve maliyet kayıplarını en aza indirgemeyi hedeflemekteyiz.
Uluslararası piyasalara açılma mücadelesi, işletmelerin iç piyasada deneyimlerini yeni bir ülke ve yeni müşterilerin koşullarına adapte edebilmesidir. Bu bağlamda; Satış ve Pazarlama, Pazar Araştırmaları süreci ile başlayan, rekabet analizi ve hedef pazarın seçimini, ürün/hizmetler ile ilgili modifikasyon ambalaj/etiket revizyonlarını da içeren sürecin tamamını kapsayan bir hizmettir. Bu hizmetin amacı, müşterilerimize girmek istedikleri Pazar ve ürünleri ile ilgili tüm verileri, pazar risklerini, rekabet avantaj ve dezavantajlarını da sunarak doğru karar vermelerine yardımcı olmaktır.
İhracatın en önemli unsurlarından biri de fiyatlandırmadır. Genelde ihracat ürün ve hizmet fiyatlandırması iç piyasadakinden farklı olup, çok daha karmaşık olabilmektedir. Firmamız bu noktada, müşteriye ait ürünün kalite ve standart değerlerini göz önünde bulundurarak, üretim ve satış maliyetleri, gümrük ve lojistik maliyetleri ve ek maliyetleri de ekleyerek, uluslararası piyasalardaki fiyatlarla karşılaştırma olanağı sağlayacak verileri de içeren bir rapor sunarak en uygun fiyatlandırmanın yapılmasını sağlamaktadır.
Teslim ve Ödeme Şekilleri, bir dış ticaret işlemi için en fazla dikkat edilmesi gereken hususlardan olup ticarette ödemelerin alınması ve/veya malın teslimatı konusunda garanti sağlamaktadır. Dış ticaret uzmanlarımız, müşterileriniz ile görüşmelerinizin başladığı andan itibaren Teslim ve Ödeme Şekilleri Konusunda sizlere destek vererek ticaretinizi garanti altına almanıza yardımcı olmaktadırlar.
Uluslararası işletmelere ve girişimcilere BAE’de işlerini kurmak ve genişletmek için danışmanlık ve çözümler sunuyoruz. İster ticari ister köklü firmalar olsun, Dives Consultancy işiniz için daha iyi ve verimli kararlar almanızda size rehberlik etmek için İstanbul, Amsterdam ve Dubai ofislerinde sizlere profesyonel kadrosuyla hizmet vermektedir.
Ülke Profilleri, belirli bir ülke için belirli ekonomik endüstriler hakkında bilgi sağlar. Sektör araştırma hizmeti, potansiyel müşterilerle doğrudan yürütülen araştırmalar yoluyla yeni bir hizmet veya ürünün uygulanabilirliğini belirleme sürecidir. Sektör araştırması, bir şirketin hedef pazarı keşfetmesine ve tüketicilerden ürün veya hizmete ilgileri hakkında görüş ve diğer geri bildirimler almasına olanak tanır.
Stratejik ortaklık araştırmasında ortaklar bağımsız kalır; ortak eylemlerden elde edilen faydaları, riskleri ve kontrolü paylaşmak; ve stratejik alanlarda sürekli katkılarda bulunmak. Çoğu zaman, şirketlerin mevcut işlerinde yeni yetenekler edinmeleri gerektiğinde kurulurlar.
Satışlar, “mal veya hizmetlerin tanıtılması ve satılmasıyla ilgili operasyonları ve faaliyetleri” içerir. Pazarlama, “bir ürün veya hizmeti tanıtma, satma ve dağıtma süreci veya tekniğini” içerir.
Fiyat, bir ürün veya hizmete verilen ve karmaşık bir dizi hesaplama, araştırma ve anlama ve risk alma yeteneğinin sonucu olan değerdir. Bir fiyatlandırma stratejisi, diğerlerinin yanı sıra segmentleri, ödeme gücünü, piyasa koşullarını, rakip hareketlerini, ticari marjları ve girdi maliyetlerini dikkate alır.
Sözleşmeye uygun olan biçimde ödeme koşullarının takibi ve teslimatın eksiksiz bir biçimde yapılmasının uygulanması ve takibi.
Amacımız sektörünüze en uygun fuarı bulmak ve sizin için en iyi hall / standı sunmak, fuar süresince ve sonrasında potansiyel müşterilerinizle nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda size yardımcı olmaktır.
Dış ticaret çok dinamik bir alandır. Değişen kuralları ile, yenilikleri ile çok dikkatle izlenmeyi gerektirir.
İdare veya icrası özel olarak gümrük idaresine ait olan eşyanın ithali, ihracı, hareketi veya depolanması ile ilgili kanuni, düzenleyici ve idari hükümler ile gümrük tarafından yapılan her türlü düzenleme. Her serbest bölgenin kendi prosedürleri ve kısıtlamaları vardır.
Belgeler arasında Ticari fatura, Konşimento, Garanti belgesi, Akreditif evrakları, Menşei Şehadetnamesi, Muayene belgesi, Çeki Listesi, İhracat beyannamesi, gibi belgelerin düzenlenmesi ve eğitiminin verilmesi yer alır.
İhracata yönelik devlet yardımları, firmalara yurt dışına açılma sürecinde destek sağlamayı amaçlamaktadır. Bu desteklerden yararlanmak için hazırlanan yol planının uygulanması.
Lojistik süreçler, üretim ve ürünlerin hareketi arasındaki ilişkileri kolaylaştırır. Lojistik operasyonları başarılı bir şekilde koordine eden firma, üretim, tüketim, depolama ve bertaraf süreçlerinin rahatlıkla takip edebilmesini sağlar.
Eğitimli personelimiz ile ihracat departmanınızın yönetilmesidir.
İlgili pazarlar göz önünde bulundurularak analiz edilir ve ülke mevzuatlarına göre şirket kurulumu gerçekleştirilir.
Kıyaslama, belirli bir şirkette, bir rakip tarafından veya tamamen farklı bir endüstri tarafından elde edilen en iyi performansın ne olduğunu keşfetmenin bir yoludur. Bu bilgi daha sonra rekabet avantajı elde etmek için bir organizasyonun süreçlerindeki boşlukları belirlemek için kullanılabilir.
Size uygun olan bölge ve endüstride şirketinizin kurulması ve tüm yasal izinlerin alınması.